"Számítógépünk nem csupán egy gép, hanem digitális életünk hordozója. Tároljuk rajta dokumentumainkat, fényképeinket és levelezésünket. A megbízható vírusirtó szoftver ezért éppen olyan fontos, mint lakásunk ajtaján a zár."

Keress meg Facebookon! Kövess minket twitteren!

ESET NOD32 Antivirus ESET Smart Security
Vírusvédelemolyan állomány, mely károkozást, illetéktelen adatgyűjtést vagy bármely, a felhasználó által nem engedélyezett műveletet hajt végre . .
KémprogramvédelemKémprogramnak (angolul spyware, ejtsd: szpájver) nevezzük az olyan, főleg az interneten terjedő számítógépes programok összességét, amelyek célja, hogy a felhasználó tudomása nélkül megszerezzék a megfertőzött számítógép felhasználójának személyazonosító, banki vagy más személyes adatait. . .
Rootkit VédelemRootkit alatt bizonyos szoftvereszközöket értünk, melyek segítségével egy hacker könnyen visszatérhet a "tett színhelyére", ha már korábban beférkőzött a rendszerbe, hogy bizalmas adatokat gyűjtsön a fertőzött számítógépről. Az egyszerűbb trójai programok csak kívülről tűnnek hasznos programnak! . .
Trójai programok elleni védelemSzámítógépes értelemben a trójai faló (röviden trójai) egy olyan program, ami mást tesz a háttérben, mint amit a felhasználónak mutat. . .
Internetes férgek elleni védelemAz Internetes férgek a megfertőzött gép kapcsolatait kihasználva terjednek, sok esetben a fertőzést szenvedett gépről gyűjtik a további támadáshoz szükséges címeket. . .
Adathalászat elleni védelemAdathalászatnak (eredetileg angolul phishing, kiejtése: fising, a fishing=halászat szóra hasonlít) azt az eljárást nevezzük, amikor egy internetes csaló oldal egy jól ismert cég hivatalos oldalának láttatja magát és megpróbál bizonyos személyes adatokat, például azonosítót, jelszót, bankkártyaszámot stb. illetéktelenül megszerezni. A csaló általában e-mailt vagy azonnali üzenetet küld a címzettnek, amiben ráveszi az üzenetben szereplő hivatkozás követésére egy átalakított weblapra, ami külsőleg szinte teljesen megegyezik az eredetivel. . .
Böngészés közbeni védelemWebböngészés közben sajnos egyre több weboldal kódjába férkőznek be olyan kódok, melyek a böngészők hibáit kihasználva káros folyamatokat indítanak el. . .
E-mail védelemMég ismerősünk címéről is kaphatunk olyan levelet, mely fertőzött csatolmányt tartalmaz. Az ilyen jellegű támadások ellen nyújt védelmet az E-mail védelem. . .
Proaktív védelem ThreatSense® technológiávalA technológia lényege, hogy a szoftver megadott algoritmusok alapján figyeli a futtatott alkalmazások tevékenységét, és a vírusgyanús kódokból mintát küld az ESET laboratóriumába. Így a szakemberek ki tudják dolgozni a lehetséges fertőzések elleni védelmet, másrészt képet kapnak egy esetleges fertőzés terjedéséről. . .
Személyi tűzfalAmikor az általunk használt program csatlakozik az internetre, azt a csatlakozás fajtájának megfelelő port használatával teszi. Előfordulhat, hogy egy ilyen formán megnyitott, vagy más okból nyitva lévő port jó támadási felületet adhat a hackereknek. A személyes tűzfal figyeli a portok aktivitását és gátat szab a kéretlen behatolásnak x .
LevélszemétszűrőLevelezésünkbe nap mint nap kaphatunk olyan leveleket, melyeknek nyilvánvaló célja a reklámozás. Az ilyen kéretlen leveleket spam-eknek hívja a köznyelv. A levélszemétszűrő ezen levelek mennyiségét hivatott csökkenteni. x .
Szülői felügyeletBizonyos oldalak látogatását egyes esetekben célszerű korlátozni, ennek egyik legtipikusabb példája, hogy a pornográf vagy akár erőszakot ábrázoló oldalak megtekintését korlátozhatja az arra jogosult - felnőtt - felhasználó. . .
Korai Riasztási RendszerA korai riasztási rendszer jóvoltából már akkor kaphatunk értesítést egy esetleges nem kívánt tevékenységről, támadásról, mikor még a víruskeresőnk adatbázisában nem szerepel konkrétan a kártékony kód keresési kulcsa. . .
Helyreállító lemez készítéseHasznos szolgáltatás, melynek segítségével a gépünkről olyan biztonsági mentést készíthetünk, mely biztosíthatja a teljes rendszer visszaállítást vírustámadás után. . .
Adatbázis és programfrissítésekA hivatalosan vásárolt szoftverhez a készítő időszakosan frissítéseket tesz elérhetővé, melyeket a program akár automatikusan képes letölteni és frissíteni magát, illetve adatbázisát. . .
 

GEDEON Nyomdaipari Bt.

Cím: 2600 Vác, Zrínyi u. 9.

Telefon: 06/27/501-655  Fax: 06/27/501-656

Email: nod32@gedeon.hu